Kees (1966) werkt bij het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) als beleidsonderzoeker aan verduurzamingsvraagstukken in relatie tot beleid en is gespecialiseerd in gedragsbeïnvloeding en consumentengedrag. Hij is in 2005 gepromoveerd op energieverbruik en huishoudelijke consumptiepatronen.

Kees verliet in 1983 de middelbare school met een HAVO diploma, studeerde in 1989 af als leraar Natuur en Scheikunde en heeft vervolgens een kopstudie milieuwetenschappen gedaan bij de Rijks Universiteit Groningen (IVEM-RUG). Zijn doctoraal scriptie ging over demand side management. Na zijn studie heeft hij nog kort gewerkt aan de RUG en heeft vervolgens van 1992 tot 1998 op de Universiteit Utrecht gewerkt bij de vakgroep Natuurwetenschap en Samenleving (NW&S) als onderzoeker. Daar heeft hij zich gespecialiseerd in het directe en indirecte energieverbruik van huishoudens en consumptiepatronen. In 2005 heeft Kees zijn proefschrift afgerond over het energieverbruik van huishoudens. Sinds 1998 heeft hij achtereenvolgens gewerkt bij het RIVM en het Milieu en Natuur Planbureau (MNP), dat is opgegaan in het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Het PBL adviseert het Kabinet over de fysieke leefomgeving en duurzaamheid, evalueert het gevoerde beleid en levert kennis over de effectiviteit en doelmatigheid van mogelijke beleidsmaatregelen. Bij het PBL heeft hij eerst nog gewerkt aan consumptiepatronen, gedrag en milieudruk, maar is steeds meer gaan werken aan het toepassen van gedragskennis in beleidsvraagstukken rond verduurzaming. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in diverse producten van het PBL en wetenschappelijke publicaties. 

In de overtuiging dat de wereld er beter van wordt past Kees zijn kennis ook toe in zijn dagelijkse leven. Zo heeft hij zijn huis geïsoleerd, heeft sinds 1997 zonnepanelen op zijn dak, fietst als dat even kan. Kees was tussen 1997 en 2014 bestuurslid van de lokale windmolencoöperatie UWind en is hij actief in het Duurzaamheidsfonds Houten. Daarnaast is hij actief bij het Fladderen in Houten. 

 

 

 

 

 

JSN Venture is designed by JoomlaShine.com